2/12-09

22 Dagar kvar till julafton, längtar faktist. I år blir der firade i Vadsbro, riktigt skönt att bo nära så man kan åka hem när man känner sig trött. Idag är de första dagen på länge som de känns som att de är viter, har bara mysit idag. När älsklingen kom hem i förmiddags åt vi lunch sen gick en promenad, himla mysigt!
Imorgon tar ja o Millan tåget ner till småland, ska vara dör över helgen då jag ska åka till Ullared sen blir de julbord på Lördagen. Blir lite jobbigt att vara ifrån älskling en helg till men har haft mycke tid denna vecka tillsammans då han har jobbat bra pass. Nu längtar vi båda tills på Måndag då vi ska på Ul igen, och denna gång ska älskling med! Nej nu blir de att lägga sig i soffan & ta de allmänt lungt.

 Zandra Älskar Sin Patrik över allt annat!




 18 fulla veckor och 2 fulla dagar (v18+2).

Vecka 19

Kroppen:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr


Kommentarer
Postat av: Lina

Åååååhhhhh där inne i magen ligger min bebis :)

2009-12-02 @ 23:48:03
Postat av: sandra

Låter som att ni hade en härlig dag här om dagen :)

Och va roligt med julbord och Ullared. Får snart ta mig i kragen och åka dit själv. Har aldrig vart där:/



Spännande med UL avis :)



Ha det kanon och hälsa Putte!!! Kram

2009-12-04 @ 10:39:42
URL: http://mammansandra.blogg.se/
Postat av: sandra

Tack så mycket :) Det känns fint med dagis och jag tror också att det kommer att göra Niklas gott. Han tycker ju att det är så roligt med andra barn och nya platser. Så det blir nog kanon.

Precis, det blir ju alltid roligare om båda två kan vara med på UL´t. Är ju nästan då som killarna börjar att förstå att det verkligen är en liten bebbe där inne i magen.

Blir spännande att få höra hur UL gick.



Massa kramar till er<3

2009-12-07 @ 13:03:59
URL: http://mammansandra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0